Arenakvarteret / København

Arenakvarteret

Plejecenter og dagtilbud

Arenakvarteret / København

Arenakvarteret

Plejecenter og dagtilbud

To ”tårne” med teglstensfacader med 50 plejeboliger til sindslidende i ni etager og 60 specialplejeboliger til multihandicappede i otte etager er opført nær Royal Arena på Amager.

 

Det ene tårn huser 50 plejeboliger til sindslidende. Boligerne er fordelt på de syv øverste etager og er udstyret med altan beregnet til kørestolsbrugere. De to nederste etager indeholder fællesarealer som aktivitetsrum, café, spisestue og personalefaciliteter. På første sal er der etableret produktionskøkken. Bebyggelsen har diverse teknikrum, depotrum, køkkendepot, vaskeri med videre i kælderen.

 

De 60 specialplejeboliger til multihandicappede er opført på 8 etager fordelt på fem boenheder på hver sin selvstændige etage fra anden til sjette sal. Første sal er indrettet identisk med de øvrige etager men med boliger til midlertidigt ophold. Alle boenheder har direkte adgang til fællesterrasse eller altan. Stueplan indrettes med internt dagtilbud med aktivitetslokaler og fysioterapi, administrations– og mødelokaler, medicinrum, storkøkken og afskærmet gårdhave. Bebyggelsen har diverse teknikrum, depotrum, værkstedsdepot, vaskeri med videre i kælderen.

Fakta

Bygningerne er placeret i Ørestad med udkig til Royal Arena.

 

Boligerne er opført ud fra specielle krav til byggeri for handicappede.

Bygherre

Boligselskabet AKB c/o KAB

Hovedentreprenør

BNS

Arkitekt

AI

Landskabsarkitekt

BOGL ApS

Areal

Multihandicappede: 6.584 m2 / Sindslidende: 5.041 m2

Udførelse

2015-2017